Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των καμερών ασφαλείας C-Mount

Admin/ July 14, 2022/ Miscellaneous

Η πρώτη κάμερα ασφαλείας ήταν μια κάμερα ασφαλείας c-mount και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970. Ίσως ήταν το γεγονός ότι η μόδα δεν ήταν στα ύψη που αυτές οι κυβικές, μεγάλες κάμερες ασφαλείας φαίνονται όπως έχουν, αλλά είχε να κάνει περαιτέρω με τους τεχνολογικούς περιορισμούς της εποχής. Καθώς η τεχνολογία της κάμερας βρισκόταν στην ανωριμότητα της, τα σετ τσιπ και οι πλακέτες κυκλωμάτων ήταν πολύ μεγαλύτερα από τη στιγμή, κάτι που μάλλον καθόριζε τις κάμερες ασφαλείας στο στυλ κάμερας c-mount. Για πολλές φορές, ο σχεδιασμός της κάμερας c-mount καθόρισε την επιμονή της κάμερας ασφαλείας, αλλά τώρα το πιο κοινό σχήμα που υποθέτουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αναφέρουν μια κάμερα ασφαλείας είναι η κάμερα pellet.

Οι κάμερες C-mount εξακολουθούν να είναι μερικές από τις κομψές κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν, καθώς το μέγεθός τους τους επιτρέπει να υποστηρίζουν πάντα πρώτα την πιο πρόσφατη τεχνολογία. Όπως συμβαίνει με όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις, όταν μια νέα τεχνολογία αναπτύσσεται, το πρώτο πράγμα είναι να τη δημιουργήσετε και το εναλλακτικό βήμα για να τη μειώσετε. Λόγω αυτής της διαδικασίας, οι καμερες ασφαλειας c-mount είναι πάντα ο πρώτος τύπος κάμερας ασφαλείας που είναι κατάλληλος για χρήση μιας νέας τεχνολογίας. Αυτήν τη στιγμή, αυτή η τεχνολογία είναι σετ τσιπ 1/2 ιντσών. Οι άκρως άλλες κάμερες ασφαλείας μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο σετ τσιπ 1/3 ή 1/4 ιντσών. Το μέγεθος του σετ chip είναι σημαντικό καθώς καθορίζει δύο εφέ πόσο καλά μπορεί να δει η κάμερα σε συνθήκες φωτισμού χαμηλής θέσης και τη μέγιστη ανάλυση της κάμερας.

Οι κάμερες ασφαλείας C-mount είναι πραγματικά αποτελεσματικές όταν χρησιμοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, αλλά αντιμετωπίζουν προκλήσεις όταν χρησιμοποιούνται έξω. Για να χρησιμοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους, οι κάμερες c-mount χρειάζονται ειδικές κατηγορίες στερέωσης για τη στερέωσή τους στον τοίχο και στα μπουφάν, καθώς οι κάμερες c-mount είναι πραγματικά ευαίσθητες στο έδαφος.

Κάθε κάμερα ασφαλείας c-mount έχει ποικίλη ικανότητα να βλέπει στο σκοτάδι. Για να ξέρετε πόσο καλά λειτουργεί η κάμερα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, θα πρέπει να συγκρίνετε την πολυτελή στάση της. Μια χαμηλότερη στάση lux σημαίνει ότι η κάμερα θα είναι κατάλληλη για καλύτερη λειτουργία σε χαμηλότερο φωτισμό. Επειδή οι κάμερες c-mount μπορούν να μεταδώσουν έγχρωμη βιντεοκασέτα σε συνθήκες κακού φωτισμού, οι κάμερες c-mount εκτιμώνται ιδιαίτερα στην καταπολέμηση του εγκλήματος και στις κυβερνητικές επιχειρήσεις. Οι συνθήκες χαμηλότερης lux σχετίζονται γενικά με πιο πολύτιμα μηχανήματα.

Όταν αγοράζετε μια κάμερα ασφαλείας c-mount, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν συνοδεύονται από φακό, κάτι που τις κάνει αρχικά πιο πολύτιμες και πιο προσαρμόσιμες. Ωστόσο, η ύπαρξη μιας πιο πολύτιμης αρχικής ετικέτας τιμής δεν λέει όλη την ιστορία, καθώς οι κορυφαίες κάμερες c-mount είναι πολύ λιγότερο πολύτιμες μακροπρόθεσμα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι συχνά μια κάμερα c-mount μπορεί να μετατοπιστεί σε μια ρύθμιση ασφαλείας που έχει αλλάξει απλώς αγοράζοντας έναν νέο φακό αντί να χρειάζεται να αγοράσετε μια νέα κάμερα.

C- Οι κάμερες ασφαλείας Mount, όπως και τα κορυφαία μοντέλα καμερών ασφαλείας, αντιμετωπίζουν μια αδυναμία – οι κάμερες c-mount έχουν σημαντικό πρόβλημα να χρησιμοποιηθούν έξω. Οι κάμερες C-mount είναι πιο ευαίσθητες από, για παράδειγμα, οι κάμερες ασφαλείας pellet και μπορεί να προκληθεί σημαντική ζημιά σε αυτές από τη βροχή, τον αέρα, τη ζέστη ή το κρύο. Ωστόσο, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα περίβλημα και έναν τύπο στήριξης, εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξωτερική κάμερα ασφαλείας c-mount. Μερικά μπουφάν απλώς καλύπτουν τη βροχή και τα κοχύλια, ενώ άλλα είναι εξοπλισμένα με θερμάστρες και καυχησιολογικά για να διατηρούν τη θερμοκρασία σταθερή. Οι κλάσεις τοποθέτησης, όπως ακριβώς ακούγονται, επιτρέπουν στις κάμερες c-mount να τοποθετούνται σε επιφανειακούς τοίχους.

Share this Post